De FOJA Groep is volop bezig met duurzaamheid. Wij willen bijdragen aan een goede toekomst voor onze medewerkers, onze klanten en de wereld door veilige, duurzame, betrouwbare en betaalbare technische installaties te leveren. Ook in onze eigen bedrijfsvoering speelt duurzaamheid een belangrijke rol. De FOJA Groep is daarom met haar dochterondernemingen Hamer, FOJA Bedrijfswagen Service (FBS), ContrAll en Voets Installaties bezig om het CO2 Prestatieladder niveau 3 certificaat te behalen.

De CO2 prestatieladder van Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO)  is een instrument dat ondernemingen helpt bij het reduceren van CO2 door middel van een CO2 managementsysteem.

CO2 reductie

Om de komende jaren CO2 te reduceren heeft de FOJA Groep al diverse maatregelen genomen en in de planning staan. We hebben al 1.000 zonnepanelen op onze daken liggen en er gaan er er nog meer geplaatst worden. Halverwege 2023 zijn we overgestapt van grijze stroom op groene stroom, opgewekt in Nederland.
Sinds 2023 rijdt een deel van ons wagenpark op een blend van HVO en diesel. HVO is een biobrandstof waardoor de CO2 en fijnstof uitstoot van ons wagenpark wordt verminderd. Ook werken we aan verduurzaming van ons wagenpark en elektrificeren van ons materieel.

Participatie
De FOJA Groep neemt deel aan twee initiatieven, namelijk Nederland CO2 Neutraal en Bedrijvenkring Stadhoudersmolen.
Klik hier voor meer informatie over deze twee initiatieven.

Downloads

Ons CO2 rapport van 2022 kunt u hier downloaden.
Onze CO2 footprint van 2021 kunt u hier downloaden.